Ditt Navn




Rocky Roads Biter

  • 26.11.2013, 16:13

Du trenger :
170 g mini marshmallows
300 g salte peanøtter
200 g sjokolade
125g smør
100 g lys sirup

 


Slik gjør du :
Smelt smør, sjokolade og sirup i en kjele.
Ta kjelen av platen. Tilsett marshmallows og peanøtter. Bland det godt sammen
Smør blandingen ut over en langpanne eller ta en ss av blandingen i muffinsformer slik jeg har gjort.
Legg de i fryseren og avkløl i ca 2 timer.  

 

 





Dette er mektige saker som dekker søtbehovet, og passer fint til en god kopp kaffe etter en tur ute i vinterkulden :)

Jeg har latt de bli i fryseren, der kan de ligge en stund til. Jeg fikk nemlig bevist for meg selv (nok en gang ) at jeg ikke har så god selvkontroll på søtsaker da jeg bakte HAVREFLARN....
Den boksen er tom, for lenge siden..

 

 

 

 

#blogg #bloggpost #bake #kake #julegodt #kalori #bombe #godt #søtt #sjokolade #diy 

 

 

 

*plutselig tilbake :)


  • Publisert i Julebakst




  • Helstekt lammelår- i Ovn

    • 24.11.2013, 18:12

    Du trenger:

    Ett lammelår 
    1ts pepper
    1s Salt
    3 hvitløksbåter
    3-4 kvister rosmarin

    3-4 gulrøtter
    1 løk

    1 l vann

    Sett stekeovnen på 125 grader

     

    Gni inn låret med salt og pepper.del hvitløksbåtene i tynne skiver.
    Stikk ut små lommer i låret , dytt inn hvitløk og rosmarine rundt om på låret

     

    Skrell gulrøtter, skjær de i store biter, del løken i båter. Legg de i en smurt  ildfast/langpanne og låret på toppen. 
    hell på 1 liter vann.


    Stikk ett steketermometer inn i kjøttet, ikke ha det inntil beinet.
    75 grader så er låret gjennomstekt, ta det ut på ca 73 grader, pakk det inn i folie og la det hvile mens potetene og sausen koker. 

     

    Sett låret i midten av ovnen

    75 grader så er låret gjennomstekt, ta det ut på ca 73 grader, pakk det inn i folie og la det hvile mens potetene og sausen koker. 

     

     


    Som tilbehør kan du ha koktepoter, gratinerte poter, eller du kan dele potet båter og ha sammen i langpannen.
    sopp er også veldig god, med eller uten fløte:)

     





    Legger med en link til en god tabell over kjernetemperatur ved steking av kjøtt, den følger jeg og resultatene blir akkurat slik jeg vil ha det :)

    TABELL

     

    Sausen lager du av stekeskyen, med litt mel blandet ut i vann eller maizenabruner .
    Smak til med krydder eller enda bedre om du har litt rødvin eller solbærsaft du kan tilsette i sausen

     

     

     

    #mat #matogdrikke #blogg #bloggpost #lam #lammelår #alleoppskrifter #morsinunge






    Havreflarn- fylt med sjokolade

    • 20.11.2013, 11:56

    Du trenger:
    1 egg
    1,5 dl  sukker
    100g smør
    3dl havregryn

    1 ss hvetemel
    1 ts bakepulver
    1/2 ts vaniljesukker

    200g sjokolade (jeg har brukt mørk kokesjokolade.)

    Stekes på 175 grader i 6-10 minutter. 

    Denne oppskriften gir ca 40 stk om du tar de ut med teskje. Om du legger de dobbelt slik jeg har gjort, blir det 20 stk ;)

     

    Disse er farlig gode og du kan gjerne dobble oppskriften!

    Slik gjør du :


    Start med å piske eggedosis av egg og sukker.

     


    Smelt smøret og hell det over gryna. La det svelle mens eggedosisen piskes. 
    Eggedosisen skal være luftig og stiv.  

     


    Tilsett mel,bakepulver og vaniljesukker i gryna. Rør det godt inn med ei sleiv.

    Vend deretter eggedosisen forsiktig inn . 

     


    Bruk ei teskjei til å lage flarna, legg de på ett bakepairkledd stekebrett. 
    Ha god avstand mellom dem, da de sveller godt ut.
    Prøvestek gjerne tre-fire stykker først så du ser .

    Det skal være gyldene og når de er ferdige.  La de ligge å tørke på rist etter de er stekt.
    De er ganske myke når du tar de ut av ovene, bruk en stekespade for å ta de forsiktig over på rist. 

     


     

    Smelt sjokoladen over vannbad. Smør ett tynt lag på en side av flarnet og legg ett nytt oppå. 
    Legg de over på rist igjen, for å unngå at de blir myke.

     

    Oppevares i en tett kakeboks. 







    Dette var start  skuddet for julebaksten her, selv om jeg nok må lage denne sorten en eller fler ganger til, de overlever ikke lenge her i huset. Neste gang kommer jeg til å dobble oppskriften ;)

     

    Har du startet på julebaksten ?:)

     

     

    Ha en fin dag :)

     

     

     

    #matogdrikke #kake #bakst #julebakst #julekake #havreflarn #jul #morsinunge

     

     

     

     






    Sjokolade Cookies- med hvitesjokoladebiter

    • 08.11.2013, 15:39

    Som jeg skrev tidligere i dag, her blir det karbohydrater, men for å begrense galskapen litt droppet jeg å dra til europris å gå bananas i smågodthylla.
    Det blir heller servet hjemmebakte cookies til gulrekka i kveld :)

    Fortsatt sukker og usunt, men det kunne vært  verre , mørk sjokolade har jo en viss helseeffekt siees det:) 

     






     

    Oppskrift:

     

    200gram mørk sjokolade

    50 gram smør

    2 egg
    1 klype salt
    1 1/2 ts vaniljesukker
    1/2 ts bakepulver

    2dl hvetemel

    2dl sukker

     

    Smelt smøret i en kjele, tilsett sjokoladen litt og litt mens du rører.

    Ta kjelen vekk fra platen, tilsett sukker,vaniljesukker, salt og eggene og tilslutt rører du inn melet.

    Rør godt hele tiden slik det ikke klumper seg, det skal bli en tykk og smidig konistens.

    Bruk en skjei og legg deigen på en bakepapirkledd langpanne form. ha litt god avstand mellom da de flyter litt ut.
    Prøvestek gjerne to-tre stykker slik du ser hvor mye de flyter ut.

     

    Stekes i 8-10 min på 175 grader.

     

    Du kan ha Nøtter,sjokolade, tørketfrukt,smarties og sikker mye annet inni.

    Jeg har hvit sjokolade.

     

    Nå kommer snart samboeren min hjem og vi skal bruke deler av kvelden/helgen på å ta igjen alle episodene av den siste sessongen av #Homeland som har blitt vist på tv,
    Veldig spent på den siste sessongen, håper ikke det blir en skuffelse.:) 

     

    #mat #matogdrikke #alleoppskrifter #bake #kake #cookies #homemade #morsinunge

     

     

     

    *Plutselig tilbake:) 

     






    Kjøttsuppe-høstmat-sunnmat

    • 07.11.2013, 10:31

    Du trenger:

    1stk salta svineknoke
    (4 grillpølser)
    2dl  gule erter
    Lappskausblanding.
    Om du vil ha fersk grønnsaker og tar jobben med kuttingen trenger du kålrot,gulrot,sellerirot,purre,potet eller andre grønnskaerr du liker.
     

     

    Slik gjør du :
    Putt knken i en stor kjele, fyll opp med vann, akkurat så mye at knoken blir dekket med vann. Hell oppi de gule ertene.
    La dette småkoke underlokk i ca 2 timer, er knoka liten reduserer du tiden.
    Den er ferdig når kjøttet lett løsner fra beinet. 

    Ta ut knoken fra kraften, reinskjær den og del kjøttet i små biter og legg det tilbake i gryta.
    Smak på kraften, noen ganger kan knoken være litt for salt, da kan du bare vanne ut kraften litt.

    Hell oppi grønnsaksblandingen(og pølsene) 
    La det småkoke i ca 10 min.
    For litt ekstra smak bruker jeg å ha i ca 1/2 purreløk ekstra. 

     

    Om du vil ha en rein grønnsaksuppe dropper du å ha kjøttet over igjen.
    Lag en sursøt saus og server med poteter isteden, vips så har du en to retters middag ;)

     




    Skum av underveis. Det hviteskummet har ingenting i suppen å gjøre ;)

    Knoke er noe jeg ofte bruker som en basis i suppe, den gir mye smak. Om jeg har forskjellige grønnsaker i kjøleskapet , putt oppi :)

    Jeg varierer ofte med å ha finskjært hodekål og komper/kompler/raspeball oppi:)

     

     

     





    Noen vil kanskje mene dette er lyslappskaus, men den er veldig tynn og går under suppe etter min mening, lappskaus skal være grøtete.

    Pølsebiter er noe jeg egentlig ikke har oppi, men hva gjør man ikke for at kresne ganer skal spise litt suppe...*kremt*
    De gir jo en god smak i kraften, så helt feil er det ikke :) 

    MInus pølsene så er dette en ganske sunn og mager rett, med mye smak.

     

     

     

    #mat #matogdrikke #suppe #sunt #alleoppskrifter #morsinunge

     

     

     

    *plutseligtilbake:)






    Hveteboller-Mandagskos

    • 04.11.2013, 11:43

    Da var mandagen her og hva er vel bedre enn å unne seg litt kos etter arbeid med saftigeboller, eller om du har fri i dag så kan du overraske ungene eller mannen med nystekte boller når de kommer inn døren ?:)
    Disse hvetebollen er kjempe gode!! Selv bakeren i huset forsyntes seg flere ganger, og han er kresen på gjærbakst!:) 

     

     

     


     

    5 Dl Melk
    50 gram gjær
    2 egg
    200 gram sukker
    2 ts malt kardemomme
    10-11 dl hvetemel
    200 gram romtemperet smør

    Slik gjør du:
    Varm melken til den er 37 grader. Hell den over i bakebollen og rør ut gjæren. Tilsett egget og sikt det tørre inn .
    Elt deigen godt på lav hastighet. Når deigen er smidig, tilsetter du smøret, ta en terning av gangen og kjør deigen på lav hastighet i minst 10 min.

    Dekk bakebollen med plast, sett den på ett varmt og lunt sted. La den heve til dobbel str.
    Trill ut bollen, bruk vekt om du har, slik at hvert emne veier like mye.Stekingen vil da bli perfekt:)
    Plensle bollene med ett sammenvispet egg.

    Dekk stekebrette med plast. Sett gjerne ett høyt glass i midten av brettet slik at ikke plasten kommer nedi bolledeigen og de klapper sammen når du fjerner plasten. Etterheves til dobbel str.
    Bollen er klare til steiking når du kan trykke en finger lett inn og den spretter utigjen ;)

    Stekes på 200 grader i ca 10 min. 


    Sett bollen godt fra hverandre på stekebrettet, disse blir store.

     

    Sett alltid stekeovnen på 20 grader mer før du setter inn baksten. Du vil alltid slippe ut mye varme når du lukker opp døra. Det er viktig at gradene stemmer når bollene skal inn i ovnen.
    For å sjekke om de er ferdig stekt etter ti minutter, bruk en stekespade og løft en bolle forsiktig opp, er den gylden UNDER er den ferdig:) 

     




    Jeg fikk jo litt hjelp av bakeren i huset, og resultatet ble kjempe saftige, lette og luftige boller. 
    Hemmligheten  er hveneingen, her må du ha is i magen og tolmodighet.   Det er også viktig å ikke drepe gjærene.
    Det er bedre å ha litt for kald væske enn for varm, deigen blir raskt litt varm om du bruker en eltemaskin alikevel.  
    Har du hatt litt for kald væske tar bare den første heve prosessen litt lenger tid, men har du for varm væske kan du lett kvele gjæren og det blir ingen heve prosess.. 


    #mat #matogdrikke #bake #bakst #gjærdeig #boller #husmor #morsinunge #alleoppskrifter

     

    Hva gjør du for at mandagen skal bli en god dag ?:)

     

    *Plutselig tilbake:)







    hits