Ditt Navn




Snik titt - sy prosjekt- Diy

  • 30.10.2013, 14:43


I går nevnte jeg at jeg vil prøve meg på å sy. I dag satte jeg igang, litt høy på pæra å tenke at detta, ja det klarer jeg , null stress! 
Før jeg i det hele tatt kom i gang med selve syingen hadde jeg lært meg noe jeg bør gjøre neste gang .

* Stryk stoffet om det er skrukkete.
*Mål nøyaktig (!!!!)
*Kjøp deg ei ny skarp saks. Kjøkkensaks er ikke stoff saks!
*fest stoffet sammen med knappenåler, stoff sklir og det blir skeivt.
* les bruksanvisningen, FØR du setter igang.
*aldri sy på tom mage! 

 

Nå sitter jeg her og tror d var greit med en pause.
Tråden tuklet seg, jeg skulle fikse og det hele ble bare tull.
Lest litt i bruksanvisningen, men har nå konkludert med at det får stå slik til min kjære kommer hjem,
innbilder meg at han er litt mer dreven på slik småpusslerier enn mine skjelvnede hender er ;)

Forhåpentligvis kommer det ett innlegg seinere med resultatet og oppskrift.
Det er en kjempe lett sak jeg skal sy,og jeg bør virkelig klare det!:)

 

 

 

 

#hobby #sy #håndarbeid #homemade #diy 
 

 

 

 

 

* Plutseligtilbake ;)






God & gammeldags- Krydderkake

  • 26.10.2013, 11:08

Da var helgen her igjen, herlig :)
Som sagt tidligere liker jeg å bake en eller annen form for helgekos,
fremfor å gå bananas i smågodthyllen... selv om det skjer det også til tider ...
Fikk øynen opp for formkaker forrige uke, det er lettvindt og ingen hokuspokus. Dem er også holdbare og veldig gode på smak.
Nå i disse dager er cupcakes og andre flottekaker noe mange tryller sammen og serverer.
Jeg var litt skeptisk til å servere ei kjedelig formkake da jeg hadde besøk tildigere i uken, men det falt virkelig i smak.
Disse gammeldagse kakene har blitt litt glemt ,og da blir det nesten eksotisk å servere igjen:) 

 

 

3,5 dl hvetemel

3dl sukker
2 ts kanel
1 1/2 ts ingefær
1/2 ts nellik
2 ts bakepulver 
1,5 dl melk
4 ss smør
1 egg

Bland alt det tørre i en bakebolle. Deretter blander du inn smeltet smør, melk og tilslutt egget. Bland røren godt sammen.
Hell røren over i en  smurt brød brødform 

Stekes på 180 grader i ca 30 min.

Ta gjerne ei stripe med bakepapir i bunnen eller dryss over mel/semulegryn. Da unngår du at kaken henger på midten.
For å løsne kaken er det aller best å dunke den løs, snakker av erfaring... *kremt*


 

Skal du bake i helgen ?:)

 

#mat #matogdrikke #bake #helg #weekend #krydderkake #alleoppskrifter #morsinunge

 

 

 

 

*plutselig tilbake :)






Gulrotkake- Langpanne

  • 21.10.2013, 13:37

 

Her snør det og er litt kaldt ute. Syntes det da passet perfekt med en kake i dag, tiltross for at det er mandag ;)
Jeg er hundepasser på østlandet for tiden, så jeg har ikke "mine" oppskrifter som er nedskrevet med meg, derfor måtte jeg google litt før jeg fant en oppskrift.
Valget falt på den nedenfor ; 

 

 

 

Du trenger :

  •  4 stk  egg 
  •  2 ½ dl  sukker 
  •  3 ½ dl  hvetemel 
  •  3 ts  malt kanel 
  •  2 ts  natron 
  •  ½ ts  salt 
  •  1 ts  vaniljesukker 
  •  1 dl  olje 
  •  4 dl fint revet gulrot

 

  •  200 g  Philidelphia ost, naturell
  •  400 g  melis 
  •  1 1/2  ts  vaniljesukker

Slik gjør du: 

1. Pisk egg og sukker til en luftig  eggedosis.

2. Bland mel, kanel, natron, salt og vaniljesukker. Ha melblandingen i eggedosisen vekselvis med oljen.

3. Rør forsiktig inn revne gulrøtter. Jeg river dem på det minste str

4. Fordel røren i en liten, bakepapirkledd langpanne og stek kaken på midterste rille i stekeovnen ved 175 °C i ca. 25 minutter.

 

 

 Ostekrem: 

1. Rør sammen kremost, melis og vaniljesukker til det får smørbar konsistens.

 



#mat #matogdrikke #alleoppskrifter #gulrotkake #søtt #mandag #morsinunge

 

 

 






Vognpynt- Ugle #diy

  • 19.10.2013, 21:49

 

Jeg kan ikke skryte på meg og ha laget disse selv, dette er min mors verk. Jeg kan verken strikke eller hekle, men leker med tanken på å lære meg å sy,
innbilder meg at DET er min håndarbeidsgren... Vurdere også å aldri forsøke,
da kan jeg leve i trua på at det er noe jeg vil mestre, OM jeg forsøker  ;) 

 

 

 

 

 

Denne er laget til en baby som kommer til verden en gang i november,
barnets kjønn er uvisst så derfor ble fargevalget flotte pastellfarger:)
Syntes det er spennende at noen klarer å holde seg med å vite om det blir gutt eller jente.
Det må jo bli en ekstra spenning under fødselen, ville jeg tro :) 

 

 

 

 

Glade babyfarger

 

 

 


Ringen er en gardinring med tvinnet bånd rundt. Klypa er gamle bukseseleklype.

 

 

 


syntes de er utrolig søte!

 

 

 


I dag har jeg inntrykk av at nesten alle vet hva slags kjønn barnet har, dette er til en baby gutt som er under anmasj;)

 

 

 

 

 

Silketråden er egentlig mørkeblåd, men ser at bildet viser nesten svart.. jaja ;)

 

 

 

 




Uglene er fylt med vatt og er myke og gode :) Det er også mulig å fylle de med litt knitrete papir, pipelyd, eller gammel rangle slik de lager lyd.
Det er også fine som leker på en hjemmelaget baby gym. Da må man bare feste den i strik kledd med stoff og ikke dobbel tråd.
Da blir det gøyere for babyen å fange/slippe/klemme osv :)  
Det er heller ingen løse deler som babyen kan få i halsen:) 

Gratis oppskrift på uglene finner du HER 

 

 

 

Hva syntes du ? :)

 

#hobby #hekle #dropsgarn #diy #ugle #morsinunge #baby #leke #farger

 

 

*Plutselig tilbake :)






Honningkake-Formkake

  • 19.10.2013, 09:36





3 egg
2 dl sukker

Piskes til en luftig eggedosis

4 dl hvetemel
2ts bakepulver
1/4 ts ingefær
1/4 ts nellik

Sikt alt det tørre inn i eggedosisen, litt & litt. Vend det forskitig inn med en sleiv.

2 dl honning 

Varm honningen til den er flytende og tilsett den i røren.

 

Hell røren i en form som rommer 2 l 
( som du ser har jeg hatt hakket for liten form, derfor bruk 2 l :) ) 

  

Stekes på 175 grader i 60 minutter, etter ca 40 min legger du over bakepair slik kaken ikke blir for mørk 

 

 

 

 

#bake #mat #kake #formkake #alleoppskrifter #morsinunge

 

 

 

 

*Plutselig tilbake:)






Eplekake- Langpanne

  • 18.10.2013, 10:31

4 egg
4 1/2 dl sukker
Vispes til en luftig eggedosis

6 dl hvetemel
3 ts bakepulver
2 ts bakepulver
Bland sammen alt det tørre 

200g smør
2 dl melk 

2 ts kanle
4 ts sukker 

4 rensket epler
Del 3 epler  i båter og rasp det siste eple .
Vend eplebåten i en blanding med kanel og sukker. 

Kok opp smør og melk, sammen

Tilsett den kokende melken i eggedosien

Vend inn meldblandingen, litt og litt .

Tilslutt vender du inn det raspede eple.

Hell røren over i en bakepairkledd stor langpanne

stekes på 200 grader i ca 25 min

 


Jeg syntes hele eplekaken blir mer smakfull ved å raspe ett eple og ha i selv deigen.

 

 

 


Ett tips er å steke eplebåter, kanel og sukker til eplene er møre i en stekepanne, før man legger de oppå kaka.

 

 



Ferdig!

 

 

 

 

 

 

#mat #bake #eplekake #høst  #morsinunge #alleoppskrifter






Sitronkake- Formkake

  • 17.10.2013, 17:37

Planen i dag var å bake noe jeg kunne slå meg løs med barnslig pynting. Men da jeg sa til bestemoren til samboeren min at jeg skulle bake i dag, spurte hun om jeg ville være så snill å bake noen formkaker til henne. Slik kan man jo ikke si nei til :)

Jeg glemte bare at formkaker er det lenge siden jeg har bakt ... men men :)

 

Første man ut ble sitronkake:

 


2 egg
1,5 dl sukker
Piskes til en lett og luftig eggedosis 

 

 

 


Tilsett saften og skallet fra en halv sitron i den luftig eggedosisen. Bruk en rasp og rasp på det tynneste, ikke få med noe hvitt fra skallet 

 

 

 

 



Bland sammen vaniljesukker,bakepulver og hvetemel
2ts vaniljesukker
2ts bakepulver
200 gram hvetemel

Sikt dette inn , bruk ei sleiv og vend melblandingen inn i eggedosisen

smelt 4 ss med smør, tilsette dette helt tilslutt inn i røren.

 

 

Hell røren over i ei smurt brød form

 

stekes på 175 grader i ca 45 min.

 

 

 

 

 

 

 






Ett triks jeg lærte meg i dag, la den stå i formen til den er godt avkjølet. Dunk og bank med formen slik kaken slipper taket.:)


#mat #matogdrikke #bake #bakst #formkake #diy #alleoppskrifter 

 

 

 

 

*plutselig tilbake :)






Helstekt kylling- saftig og smakfull.

  • 15.10.2013, 21:07

Den ser kanskje ikke særlig delikat ut der den ligger rå og bleik.. MEN det er uendelig muligheter med en hel kylling, den kan marineres med alt og stappes med det meste :)
Det å kjøpe en helt rå kylling , fremfor den "vanlig " grillede fra varmdisken er  som himmel og helvete. Fra og med i dag, blir det  aldri (nesten) ferdig grilla kylling.
Det er også billi rå vare med 37 kr pr kilo :) 

 

Du trenger til kyllingen :
1 Rå kylling
1 Hakket hvitløk
3 Sjarlottløk 
2 ss smeltet smør
salt&pepper 

Saus:
1 pakke med kantareller
1 putt med fløte
2 sjarlottløk 
salt og pepper
smør til steking 

tilbehør:
Poteter
Gulrøtter
brokkoli 

Steketid:
Sett stekeovnen på 180 grader.
Når kyllingen er ferdig krydret og fyllt, skal den stekes i en time.
Bruk en skarpkniv og stikk den litt inn ved lårbeinet, renner d klar kjøttsaft ut, er den ferdig:
La den hvile i ti minutter før du skjærer i den. 

Pensle kyllingen med smør. 

 

 

 



Hakk en hel hvitløk til å putte inn i kyllingen, bruk noe av det (ca 1 ts ) til å gni inn i  skinnet på kyllingen

 

 


Del tre sjarlottløk i båter, putt disse inn i kyllingen, sammen med hvitløken

 

 

 


Skyll kantarellen
 

 

 

 


Soppsaus
smelt smør i ei varm panne,hakk to stk sjarlottløk i små biter, og legg de i pannen sammen med soppen. Brun det lett. tilsett en hel putt med fløte, litt etter litt.
Smak til med salt og pepper. 

 

 

 




Serveres med grønnskaer og ovnsbakte poteter :)


 

 

#mat #matogdrikke #kylling #hjemmelaget #foto #diy

 

 

*Plutselig tilbake:)






Pizzabunn-smak av Italia

  • 11.10.2013, 09:48

 

Siden jeg har lagt ut pizzafyll, kommer oppskrift på bunn i dag, det er jo fredag :)

 

 

4 Dl hvetemel
1 1/2 dl lunket vann
1 knivspiss salt
2 ss olje

Heves i ca 30 min

Ønsker du fortgang i heveprosessen eller en litt tykkere pizzabunn, tilsett ett lite dryss sukker i deigen, det gir god næring til gjæren :)

Kjevle ut deigen i en bakepapirkledd langpanne, om du ønsker den ekstra tynn og sprø, prikk bunnen med en gaffel før du tar på resten av fyllet. 

Oppskrift på pizzafyll får du HER

 

 




Smør ut pizza fyllet, strø over ost, en blaning av norvegia og mozzarella er namnam! 
Legg over rå biffstrimler

 

Stekes på 250 grader i ca 15 min

 

 

 

 

#pizza #mat #matogdrikke #alleoppskrifter #italia #homemade 

 

 

 

*plutselig tilbake:)






Pizzafyll- Smakfullt

  • 10.10.2013, 08:00

En dag igjen til helg, her har jeg alt startet på forbredelsene til helge kosen, tidlig en torsdags morgen :)

Pizza er noe som tilhører helge menyen til mange av oss.
Selve fyllet er avgjørende for resultatet og smaken. Jeg har prøvd utallige oppskrifter, før jeg  endte opp med denne.
Dette er ett smakfullt fyll og man trenger nesten ikke annet enn ost for å gjøre pizzaen komplett,
men det gjør seg esktra godt sammen med biff, skinke eller kjøttboller som topping:) 

Du trenger:

1 Boks hakkede tomater
1 løk
1/2 hvitløk
50g parmasan 

2 ss oregano
1ss basillikum
1 ss pepper
1/2 ts salt
ett lite dryss med sukker 

 

 

 

Hell tomatene i en kjele

 

 

 

 

Fin hakk løk, brun den gylden i stekepannen, hell den over i kjelen med tomatene. 
Fin hakk hvitløk, putt den oppi tomatsausen. 

 

 

 

 


 

Tilsett krydderet

 

 

 

 


Rør inn revet parmasan

 

 

 

La sausen småkoke i en time. 
Jeg bruker ofte å lage den dobbel eller trippel, heller det over på glass, avkjøler og legger de i fryseren, klar til neste fredag ;) 



 

#mat #matogdrikke #pizza #helg #helgekos #helgemat #italia #hjemmelaget #diy 

 

Pizza til  helgen ?

 

*plutselig tilbake:)

 






Kyllingfilet-Marinade

  • 09.10.2013, 16:52

Kyllingfilet i seg selv er ikke spesiellt smakfullt,
men den er på en annen måte alsidig og det er gøy å
leke seg med smaker sammen med den .

Her skal dere få oppskriften på en av marinadene jeg bruker:

 

Du trenger :
1 Chilli
1 Hvitløk
Paprika pulver
Olje

Slik gjør du:
Fin hakk chilli, skrap ut frøene om du er like pyse som meg
Fin hakk hvitløk
Hell 1 dl olje i en bolle. Tilsett 2 ts paprikapulver, chilli og hvitløk

Rør sammen og tilsett kyllingfileten, la den ligge i marinaden i minst 2 timer, helst natten over. 

 

Chilli har flere gode helseeffekter, den øker forbrenningen, innholder A-B-C vitaminer.
Den stimulerer også blodsirkulasjonen og er med på å forebygge blodprop

 

 

 


  hvitløken er  rene hjertemedisinen.
Den får blodårene til å slappe av, og dermed flyter blodet fint ,hjertet trenger ikke å jobbe så hardt. 

Flere studier viser at det er en sammenheng mellom økt inntak av hvitløk og 
redusert risiko for enkelte krefttyper, som mage, tykktarm, bukspyttkjertel og brystkreft
 J
evnlig inntak av hvitløk kan redusere høyt blodtrykk

Paprika er rikt på c-vit.  Om dette gjelder pulver også, er jeg usikker på ? ;)

 

 

 

 




Olivenolje er rikt på antioksidanter og går under det sunne fettet
og har en god efftek på hjerte, smøre middel for blod årene 



Alt i alt så er  dette en sunn marinade og riktig så bra for kroppen:)
Så smaker den også veldig godt! :) 

 

 

 

#mat #matogdrikke #diy #smak #kylling #sunt #godt #hverdag






Koteletter - Ildfastform

  • 08.10.2013, 12:49

 

Da var det en stund siden sist, men nå er jeg tilbake:)

Tenkte å dele min oppskrift på nakkekoteletter  med dere:

 

 

 

Du trenger:

2 Nakkekoteletter
1/2 brokkoli
3 gulrøtter
salt & pepper 
Smør til steking 

 

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 175 grader
varm stekepannen og legg i smøret, bruk høy varme
Når smørret er blitt nøttebrunt legger du oppi en og en kottelett, bruner de godt på hver side.
salt og pepper etter eget ønske .

Når begge kotelettene er brunet, legg de i en ildfast form. Hell litt vann i stekepannen og kok den ut. Hell skyen over i den ildfastefarmen.
Skrell gulrøttene og del de i ca like store deler. Bryt opp brokkolien og legg grønnskaen i formen 

Sett formen i ovnen og la de stå i ca 1 time. legg over aluminiumsfolie de siste 20 min

 

Bruk skyen i formen til sausen , sammen med maizenabruning og en dæsj følte.

serveres med koktepoteter:)

 

 

 

Enkel og god middag på en ellers kjedelig tirsdag

 

Hva står på din meny i dag ?

 

 

#mat #matogdrikke #alleoppskrifter #morsinunge #kjøtt #hverdag

 

 

 

*Plutselig tilbake:)







hits