Ditt Navn




Blåbærpai- smelter på tungen

  • 29.08.2013, 16:29

 

Kom over en spennende blåbærpai oppskrift, den måtte testes ut:)
Jeg har ikke paiform så laget denne i vanlig springform. Jeg blingset nok litt med mele så deigen ble litt for løs og jeg måtte smøre den utover i formen .
den smeltet og datt raskt ned fra kanten, men fordelen med det var at det ble deilig fyll inne kanten på kaken.
Selv kaken ble også utrolig saftig og den bare smelter i munnen!

 

 



Bunn:
 (30 cm diameter terteform)
150 g  melange , romtemperert
150 g sukker
1 sammenpisket egg
240 g hvetemel
1,5 ts bakepulver

Sett stekeovnen på 200°C .

Bland alle ingrediensene i en bolle og rør godt,  med kjøkkenmaskin til du får en glatt, fast deig.
Fordel deigen i formen og trykk den godt oppover slik at den fordeles jevnt i hele formen.

FYLL:
1/2 boks créme fraîche
2,5 dl rømme
1 sammenpisket egg
70 g sukker
1,5 ts vaniljeekstrakt
1ts vaniljesukker 
350-400 g blåbær

Blant alt unntatt bærene i en bolle og rør godt med en håndmikser.
Fordel blandingen over  deigen i forma. 
Vask og tørk blåbærene, bland bærene med 1-2 ts med potetmel, dette for at bærene ikke skal synke til buns. 
strø de over.

Stekes i ca. 25 min til fyllet er blitt stivt og deigen gyllenbrun.

Jeg kan ikke huske jeg har smakt en så god pai( jupp, her skryter vi av oss selv ;) ) 

 

 

 

 

Kanten ser tykk ut, men under den ligger det nydlige fylle og selve kaken var så saftig og smakful! 
 

 

 

 




Denne kan jeg virkelig anbefale som kos til kaffen i ettermiddag.
Jeg er heldig å har igjen ett lite stykke fra i går, en rask lunk i ovnen å den smaker like godt i dag ;)



 

 

 

 

 

#diy #mat  #kake #pai #bake #blåbær #blogg #nytelse #vannimunn







hits