Ditt Navn




Vafler- Morsinunge

  • 23.01.2014, 15:44

Forrige helg laget jeg vafler, fremfor å bake kake til helge kos. Vafler innholder svært lite sukker og er ikke såååå usunt, de kan også lages med grovere mel om man ønsker. Jeg tenkte å dele min oppskrift , selv om valfer er noe som ofte går på "slump" så er det greit å ha en basis oppskrift å gå ut ifra om man aldri har laget det før:)



Nå serverte jeg med syltetøy og rømme, og da ble de ikke fullt så sunne alikevel, men det var ment som helge kos så da er det jo lov ::)

2 egg
2 ss sukker
Vispes til eggedosis 


3 1/2 dl hvetemel
en liten halv  ts med kardemomme ( kan sløyfes, eller økes)
1/2 ts bakepulver

Dette tilsettes i eggedosisen 


4 ss smeltet smør
4 dl melk
1/2 beger rømme

rør alt sammen og la røren hvile i ca 30 min. Er røren for tykk, eller tynn juster dette med mel/vann/melk

ett lite tips : har du rester av vaniljesaus så blir det utrolig gode vafler av å tilsette dette i røren, samme med vaniljeis, eller vaniljesukker! 



Håper det vil smake :)

 

 

#blogg #blogsoft #hverdag #hverdagskos #mat #matogdrikke #oppskrift #vafler #alleoppskrifter #morsinunge






Franskmarinert svinekam

  • 22.01.2014, 14:44

Denne oppskriften skulle jeg dele med dere forrige uke, men den smaker like godt denne uken :)

Franskmarinert svinekam er noe vi ofte har. Denne under har jeg kjøpt ferdig marinert på ICA, men jeg har også laget marinaden selv og kjøpt en naturell svinekam(ikke røkt ) og laget den fra bunnen av. Og det er hakket bedre.

 

Kjøtt som skal marineres syntes jeg er best å gjøre dagen før, da får smakene satt seg godt inn i kjøttet.

For franskmarinert svinekam trenger du 
paprikapulver 2 ts 
Chillipulver(eller en frsik chilli, uten frø)
provance krydder 2 ss ( eller friske urter om du har det )
korriander  1 ts 
ingefær 1/2 ts 
ca 1/2 hvitløk , finhakket
olje 1 dl

 Bland sammen alle krydderene med oljen, vend svinekammen godt i blandingen og la den stå i kjøleskapet over natten. 

Hvor mye du ønsker er en smaksak og størrelsen på kjøttstykket. Svinekjøtt er noe jeg syntes i seg selv er lite smak i og passer ypperlig å tilsette herlige smaker.

putt svinekammen i en stekepose  med  tempraturmåler midt i kjøttet. Sett den i i ovnen på ca 120 grader ( du kan også senke tempen yttligere, da blir steketiden lenger)

 

Jeg stekte denne i 1 time i stekposen, og tok den deretter ut, la den i en smurt ildfastform, sammen med væsken som var i posen, og stekte den videre til kjærnetempraturen var nådd. Dette vil variere ut i fra størrelsen på kjøttet.


Svinekjøtt syntes jeg skal være gjennomstekt, jeg satte  kjærnetempraturen på 65 grader, når denne var oppnådd tok jeg kammen ut, pakket i folie, laget saus av kraften, kotepotere. Hviletiden ble da ca 30 min og akkurat passe til at kjøttsaften fikk satt seg og stykket var fullt av smak. 

Serveres med ønsket tilbehør. Jeg gikk for noe så tradisjonellt som potere og gulerøtter ;)

 

Toltale steketiden ble 2 timer , kammen veide 1,5 kg. 

 

 

#blogg #blogsoft #mat #matogdrikke #oppskrift #alleoppskrifter #hverdag #morsinunge

 

 






Fargerik Wok med Sursøt saus- Kylling

  • 09.01.2014, 11:08

Wok kan lages i uendelig mange variasjoner, både med tanke på kjøtt og grønnsaker. Det er en rask rett hvor man kan ta det det man finner i kjøleskapet av grønnsaker og kjøtt. Selv foretrekker jeg kylling. Og kål, jeg elsker kål :D

Start med å lage sausen:


Du trenger :

-1dl hvit eddik - 3 spiseskjeer brunt sukker - 2 spiseskjeer ketsjup - 2 teskjeer soyasaus

Bland og kok opp.

Tilsett 2 teskjeer maizenna rørt ut i 4 teskjeer vann, rør til det tykner

 

Du trenger  til 2 posjoner:

1/2 squash
1/3 liten hodekål
1/2 liten paprika
1/2 rødløk

2 stk kyllingfilet i strimler. 





Start med å stek kyllingen i litt olje, i en wok/stekepanne. Legg de til siden på ett fat når de er gjennomstekt.
Fres grønnsakene, start med de som trenger lengst tid. Her er det kålen, løken,paprika og til slutt squash.
Når alle grønnsakene er møre legger du over kyllingen igjen og blander inn sausen. 

Serveres med  , kokt ris, nudler eller gjør som meg, spis woken alene, det er mye mat og smak i den i seg selv:)

Håper du fikk ett tips og en  middags ide :)

 

#blogg #blogsoft #mat #matogdrikke #grønnsaker #hverdag #hverdagsmat #wok #raskmat #alleoppskrifter #morsinunge







hits