Ditt Navn




kokosbollekake

  • 16.08.2015, 09:19


Dette er en enkel kake å få til, og smaker herlig ! Den er også glutenfri og gjør seg godt på ett vært kakebord

 

6 stk gelatinplater 

1 dl vann 

4 eggehviter

3 dl sukker 

 

50 g delfiafett
100 g kokesjokolade 

 

 

Legg gelatinplatene i vann i ca 10 min, klem ut vannet og rør de ut i 1 dl ferigkokt vann. Gelatinplatene skal ikke koke, kok vannet først, deretter rør inn  platene.

 

 

pisk sammen eggehvitene og sukker, pisk lenge!(20 min...) . pass på at bollen og vispen er helt rene, dette for å få en stiv og luftig masse.

hell dretter gelatinen , mens du fortsatt pisker.

 

strø kokosmasse i bunnen av springformen, fordel deretter massen i formen

 

smelt sjokoladene og delfia fettet over vannbad, avkjøl litt før du forsiktig heller sjokoladen over kaken. Sett den i kjøleskapet og la den stivne , helst over natten .
Pyntes med friske bær, eller annet du ønsker 



 

 

#morsinunge # hverdag #bake #kake #glutenfri #kokos #matogdrikke 






Sjokoladekake- fylldig og saftig- 17 mai

  • 12.05.2014, 17:19

Kanskje dårlig gjort å legge ut bilde og oppskrift av sjokoladekake på en mandag, men det er jo snart 17 mai, dagen for kake, is og brus så da syntes jeg at denne oppskriften burde deles med dere ;)

 

Sjokoladekake: 

250 gram smør

2,25 dl fløte

4 egg
300g sukker

3 ss kakao
1ss vaniljesukker
2ts bakepulver
325 g hvetemel

 

Sett stekeovene på 200 grader

Smelt smøret, avkjøl. Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis.

Sikt inn det tørre, vekselvis med smør/fløte. Ikke visp, bruk ei sleiv til å vende det forsiktig inn.

hell røren over i ei lita langpanne, stekse i ca 20-25 min.  

Avkjøl kaken på rist. 

 

Glasur: 

200g smør
3 ss kakao
3 ts vaniljesukker
500g melis
0,5 dl fløte

(2-3 ss sterk kaffe )

smelt smøret, avkjøl. Sikt inn det tørre og rør godt. Tilsutt tilsetter du fløten, dette gir en blank og smidig glasur med litt ekstra fylde ;) 

Del kaken i to, smør ett godt lag med krem inni kaken og deretter utenpå. Om kaken sklir litt så fungerer det fint å stikke noen små coctailpinner for å holde den på plass inntil glasuren har "stivnet" .

 

*HURRA* 


Pynt kaken med det du måtte ønske. Skulle hatt flagg, men det hadde jeg ikke. Ett tips er også de nye non-stoppene som er i butikken nå, RØDT- HVITT-BLÅTT :D 


Kaken er mektig, og dekker absolutt søtbehovet, akkurat slik det skal være ;)

 

Hva slags kake baker du til 17 mai ? 

 

 

 

#blogg #hverdag #17mai #nasjonaldag #kake #bake #sjokoladekake #inspirasjon #mat #matogdrikke #alleoppskrifter #morsinunge






Suksessterte- Glutenfri

  • 19.02.2014, 11:48

Dette er kaken vi hadde i helgen, utrolig god kake. Den er glutenfri og en kake alle (?) liker, og passer fint på ett kakebord i sosialsettinger ;) Du kan fint bytte ut den gulekremen og lage en sjokoladekrem , det smaker vell så godt :)

BUNN:

Du trenger :

250 g malte mandler

250g melis

5 eggehviter

 Del eggene, hvittene i en bolle og plommenene i en annen bolle. Hvittene  skal i bunnen og plommene i kremen, så for all del ikke kast noen av delene ;)

Pisk eggehvitene stive

Bland de malte mandlene og melisen

 

 


Vend deretter mandleblaningen forsiktig inn i eggehvittene.

 

Ha røren over i en springform (24cm) 

Stek den på 175 grader i ca 45 min. Pass på at den ikke blir brent på toppen. Da legger du ett bakepapir over på slutten av steketiden

KREM:

Gulkrem, NAM :)

Du trenger:

5 eggeplommer

125g sukker

1dl fløte

1 ts vaniljesukker

125g smør


Ha eggeplommer,sukker, fløte, og vaniljesukker i en kjele.
Ha på svakvarme, rør heletiden til det tykner.
Kremen skal bli så tykk at når du rører kan du se bunnen i kjelen.
Kremen skal IKKE koke.
Når kremen er tykk nok, ta kjelen av platen og avkjøl den til den har en tempratur du kan ta på, uten å få vondt.
Rør så inn smøret .

 



Fordel kremen over den avkjølte mandelbunnen, rasp over sjokolade og server ;)

 

INSTAGRAM :

morsinungeblogg

 

#blogg #hverdag #kosthold #oppskrift #matogdrikke #alleoppskrifter #morsinunge

 

 






Vafler- Morsinunge

  • 23.01.2014, 15:44

Forrige helg laget jeg vafler, fremfor å bake kake til helge kos. Vafler innholder svært lite sukker og er ikke såååå usunt, de kan også lages med grovere mel om man ønsker. Jeg tenkte å dele min oppskrift , selv om valfer er noe som ofte går på "slump" så er det greit å ha en basis oppskrift å gå ut ifra om man aldri har laget det før:)



Nå serverte jeg med syltetøy og rømme, og da ble de ikke fullt så sunne alikevel, men det var ment som helge kos så da er det jo lov ::)

2 egg
2 ss sukker
Vispes til eggedosis 


3 1/2 dl hvetemel
en liten halv  ts med kardemomme ( kan sløyfes, eller økes)
1/2 ts bakepulver

Dette tilsettes i eggedosisen 


4 ss smeltet smør
4 dl melk
1/2 beger rømme

rør alt sammen og la røren hvile i ca 30 min. Er røren for tykk, eller tynn juster dette med mel/vann/melk

ett lite tips : har du rester av vaniljesaus så blir det utrolig gode vafler av å tilsette dette i røren, samme med vaniljeis, eller vaniljesukker! 



Håper det vil smake :)

 

 

#blogg #blogsoft #hverdag #hverdagskos #mat #matogdrikke #oppskrift #vafler #alleoppskrifter #morsinunge






Sjokolade Cookies- med hvitesjokoladebiter

  • 08.11.2013, 15:39

Som jeg skrev tidligere i dag, her blir det karbohydrater, men for å begrense galskapen litt droppet jeg å dra til europris å gå bananas i smågodthylla.
Det blir heller servet hjemmebakte cookies til gulrekka i kveld :)

Fortsatt sukker og usunt, men det kunne vært  verre , mørk sjokolade har jo en viss helseeffekt siees det:) 

 






 

Oppskrift:

 

200gram mørk sjokolade

50 gram smør

2 egg
1 klype salt
1 1/2 ts vaniljesukker
1/2 ts bakepulver

2dl hvetemel

2dl sukker

 

Smelt smøret i en kjele, tilsett sjokoladen litt og litt mens du rører.

Ta kjelen vekk fra platen, tilsett sukker,vaniljesukker, salt og eggene og tilslutt rører du inn melet.

Rør godt hele tiden slik det ikke klumper seg, det skal bli en tykk og smidig konistens.

Bruk en skjei og legg deigen på en bakepapirkledd langpanne form. ha litt god avstand mellom da de flyter litt ut.
Prøvestek gjerne to-tre stykker slik du ser hvor mye de flyter ut.

 

Stekes i 8-10 min på 175 grader.

 

Du kan ha Nøtter,sjokolade, tørketfrukt,smarties og sikker mye annet inni.

Jeg har hvit sjokolade.

 

Nå kommer snart samboeren min hjem og vi skal bruke deler av kvelden/helgen på å ta igjen alle episodene av den siste sessongen av #Homeland som har blitt vist på tv,
Veldig spent på den siste sessongen, håper ikke det blir en skuffelse.:) 

 

#mat #matogdrikke #alleoppskrifter #bake #kake #cookies #homemade #morsinunge

 

 

 

*Plutselig tilbake:) 

 






God & gammeldags- Krydderkake

  • 26.10.2013, 11:08

Da var helgen her igjen, herlig :)
Som sagt tidligere liker jeg å bake en eller annen form for helgekos,
fremfor å gå bananas i smågodthyllen... selv om det skjer det også til tider ...
Fikk øynen opp for formkaker forrige uke, det er lettvindt og ingen hokuspokus. Dem er også holdbare og veldig gode på smak.
Nå i disse dager er cupcakes og andre flottekaker noe mange tryller sammen og serverer.
Jeg var litt skeptisk til å servere ei kjedelig formkake da jeg hadde besøk tildigere i uken, men det falt virkelig i smak.
Disse gammeldagse kakene har blitt litt glemt ,og da blir det nesten eksotisk å servere igjen:) 

 

 

3,5 dl hvetemel

3dl sukker
2 ts kanel
1 1/2 ts ingefær
1/2 ts nellik
2 ts bakepulver 
1,5 dl melk
4 ss smør
1 egg

Bland alt det tørre i en bakebolle. Deretter blander du inn smeltet smør, melk og tilslutt egget. Bland røren godt sammen.
Hell røren over i en  smurt brød brødform 

Stekes på 180 grader i ca 30 min.

Ta gjerne ei stripe med bakepapir i bunnen eller dryss over mel/semulegryn. Da unngår du at kaken henger på midten.
For å løsne kaken er det aller best å dunke den løs, snakker av erfaring... *kremt*


 

Skal du bake i helgen ?:)

 

#mat #matogdrikke #bake #helg #weekend #krydderkake #alleoppskrifter #morsinunge

 

 

 

 

*plutselig tilbake :)






Gulrotkake- Langpanne

  • 21.10.2013, 13:37

 

Her snør det og er litt kaldt ute. Syntes det da passet perfekt med en kake i dag, tiltross for at det er mandag ;)
Jeg er hundepasser på østlandet for tiden, så jeg har ikke "mine" oppskrifter som er nedskrevet med meg, derfor måtte jeg google litt før jeg fant en oppskrift.
Valget falt på den nedenfor ; 

 

 

 

Du trenger :

  •  4 stk  egg 
  •  2 ½ dl  sukker 
  •  3 ½ dl  hvetemel 
  •  3 ts  malt kanel 
  •  2 ts  natron 
  •  ½ ts  salt 
  •  1 ts  vaniljesukker 
  •  1 dl  olje 
  •  4 dl fint revet gulrot

 

  •  200 g  Philidelphia ost, naturell
  •  400 g  melis 
  •  1 1/2  ts  vaniljesukker

Slik gjør du: 

1. Pisk egg og sukker til en luftig  eggedosis.

2. Bland mel, kanel, natron, salt og vaniljesukker. Ha melblandingen i eggedosisen vekselvis med oljen.

3. Rør forsiktig inn revne gulrøtter. Jeg river dem på det minste str

4. Fordel røren i en liten, bakepapirkledd langpanne og stek kaken på midterste rille i stekeovnen ved 175 °C i ca. 25 minutter.

 

 

 Ostekrem: 

1. Rør sammen kremost, melis og vaniljesukker til det får smørbar konsistens.

 



#mat #matogdrikke #alleoppskrifter #gulrotkake #søtt #mandag #morsinunge

 

 

 






Honningkake-Formkake

  • 19.10.2013, 09:36





3 egg
2 dl sukker

Piskes til en luftig eggedosis

4 dl hvetemel
2ts bakepulver
1/4 ts ingefær
1/4 ts nellik

Sikt alt det tørre inn i eggedosisen, litt & litt. Vend det forskitig inn med en sleiv.

2 dl honning 

Varm honningen til den er flytende og tilsett den i røren.

 

Hell røren i en form som rommer 2 l 
( som du ser har jeg hatt hakket for liten form, derfor bruk 2 l :) ) 

  

Stekes på 175 grader i 60 minutter, etter ca 40 min legger du over bakepair slik kaken ikke blir for mørk 

 

 

 

 

#bake #mat #kake #formkake #alleoppskrifter #morsinunge

 

 

 

 

*Plutselig tilbake:)






Eplekake- Langpanne

  • 18.10.2013, 10:31

4 egg
4 1/2 dl sukker
Vispes til en luftig eggedosis

6 dl hvetemel
3 ts bakepulver
2 ts bakepulver
Bland sammen alt det tørre 

200g smør
2 dl melk 

2 ts kanle
4 ts sukker 

4 rensket epler
Del 3 epler  i båter og rasp det siste eple .
Vend eplebåten i en blanding med kanel og sukker. 

Kok opp smør og melk, sammen

Tilsett den kokende melken i eggedosien

Vend inn meldblandingen, litt og litt .

Tilslutt vender du inn det raspede eple.

Hell røren over i en bakepairkledd stor langpanne

stekes på 200 grader i ca 25 min

 


Jeg syntes hele eplekaken blir mer smakfull ved å raspe ett eple og ha i selv deigen.

 

 

 


Ett tips er å steke eplebåter, kanel og sukker til eplene er møre i en stekepanne, før man legger de oppå kaka.

 

 



Ferdig!

 

 

 

 

 

 

#mat #bake #eplekake #høst  #morsinunge #alleoppskrifter






Sitronkake- Formkake

  • 17.10.2013, 17:37

Planen i dag var å bake noe jeg kunne slå meg løs med barnslig pynting. Men da jeg sa til bestemoren til samboeren min at jeg skulle bake i dag, spurte hun om jeg ville være så snill å bake noen formkaker til henne. Slik kan man jo ikke si nei til :)

Jeg glemte bare at formkaker er det lenge siden jeg har bakt ... men men :)

 

Første man ut ble sitronkake:

 


2 egg
1,5 dl sukker
Piskes til en lett og luftig eggedosis 

 

 

 


Tilsett saften og skallet fra en halv sitron i den luftig eggedosisen. Bruk en rasp og rasp på det tynneste, ikke få med noe hvitt fra skallet 

 

 

 

 



Bland sammen vaniljesukker,bakepulver og hvetemel
2ts vaniljesukker
2ts bakepulver
200 gram hvetemel

Sikt dette inn , bruk ei sleiv og vend melblandingen inn i eggedosisen

smelt 4 ss med smør, tilsette dette helt tilslutt inn i røren.

 

 

Hell røren over i ei smurt brød form

 

stekes på 175 grader i ca 45 min.

 

 

 

 

 

 

 






Ett triks jeg lærte meg i dag, la den stå i formen til den er godt avkjølet. Dunk og bank med formen slik kaken slipper taket.:)


#mat #matogdrikke #bake #bakst #formkake #diy #alleoppskrifter 

 

 

 

 

*plutselig tilbake :)






Lemon pie- Sitronpai

  • 15.09.2013, 14:18

Jeg er en kakemoms, jeg kan helt fint spise kake til frokost fremfor knekkebrød. Selv om det er slikt jeg kun tillater meg selv på burdagen min og jul ;)

Men på en ruskeværsdag som dette, er det lov å unne seg litt kake. Det  er jo søndag og fortsatt helg ;) 

 

 

  Du trenger  en paiform eller en rund form med løs kant, 22 cm i diameter.
Her har det blitt brukt en litt større form, men smaken er like god, den blir bare litt lavere, så igrunen kan man bruke det man har i skapet, selv ildfastform:) 

  • Paibunn

     dl hvetemel
  • 100 g smør
  • ½ dl sukker
  • 1  eggeplomme
  • 1 ss finrevet sitronskall
  • 2 ss sitronsaft
  • Til pensling av bunnen

    1  eggehvite

  • Kjør mel, sukker, kaldt smør og revet sitronskall i en kjøkkenmaskin til du får en grynet masse.
    Ha så i eggeplomme og sitronsaft. Samle deigen godt med hendene og legg den i plast.
  • La paideigen ligge kjølig i ca 30 min
    sett stekeovnen på 200 grader 

  •                                                         
  • Kjevle eller trykk deigen og kle en paiform i bunnen og opp langs kanten. Forstek paiskallet midt i ovnen i ca 15 minutter slik at det blir litt gyllent.
    For at paiskallet skal holde seg sprøtt bedre, skal du pensle den varme bunnen med sammenvispet eggehvite umiddelbart etter at du tar den ut av ovnen.

    Sitronkrem 
     

    1  sitron (saft og revet skall, ikke få med det hvite)
  • 100 g sukker
  • 1 ss maizena (ca)
  • 125 g smør
  • 2  egg

Vask sitronen godt og riv så det gule skallet. Ha sitronskall, sitronsaft, maisenna, sukker og egg i en kjele.
Rør godt på svak varme til sukkeret er oppløst og egget tykner. Det er viktig at blandingen ikke koker.

Ta kjelen av platen og avkjøl litt, gjerne i vannbad. Skjær smøret i terninger og tilsett litt etter litt til sitronsausen tykner.
Rør godt, bruk gjerne en håndmikser.

Hell sitronfyllet i paiskallet og la det stå en stund, til det får satt seg.

Sett ovnen på 200 grader

Marengs

  • 3  eggehviter
  • 100 g sukker

 Visp hvitene til marengsen stive i en helt ren bolle og med en helt ren visp. Tilsett sukkeret litt etter litt mens du visper til massen blir blank og stiv. 

Fordel marengsen oppå sitronkremen og sett paien under grill (280°C) noen sekunder, til marengsenmassen er gyllen. Avkjøl paien før servering.









#bake #sitronpai #diy #blogg #mat #kake #oppskrift #kos 

 

 

 

 

*plutselig tilbake :)







hits