Ditt Navn




Risboller

  • 19.12.2013, 15:52

Trodde jeg var ferdig med baking, men det dukket opp mer på lystmenyen og formen er noen hakk bedre så fikk sofaen lov å være litt alene mens jeg lekte meg litt på kjøkkenet:)

5-6 kopper puffetris
1 platekokesjokolade
1/2 pakke delfiafett
1 egg
3 ss sukker
1 ts vaniljesukker
2 ss kaffe (kan sløyfes) 

 


 

 

Slik gjør du:


Smelt sjokolade,kaffe og delfia fett, tilsett puffetris og vaniljesukker
Rør godt rundt så alt blir dekket av sjokolade. 

 


Pisk eggedosis av egg og sukker og vend det inn i risen. La hele blandingen stå mens du tar oppvasken. Da trekker det litt sammen

Bruk ei SS og fyll muffins former. Jeg bruker å pynte med en sukkertopp på hver. Dette hadde jeg ikke for øyeblikket, så det ble disse her istden, samme smak:)

 

Ut av oppskriften fikk jeg 25 stk ved å ha ca 1 ss i hver form. La kakene stå kaldt slik de stivner.
Kan fryses:) 





#blogg #bloggsoft #alleoppskrifter #mat #matogdrikke #kake #julekake #julebakst #risboller #diy #hjemmelaget  #morsinunge




  • Publisert i Julebakst




  • Brente mandler- Uten sammenklistring

    • 13.12.2013, 16:52

    Brente mandler er farlig godt, men det kan være noe herk å lage da man ofte står med en stor klump man desperat prøver å skille. Her får du oppskriften som gjør det lett som en lek å lage disse søtskaene:) 

     



    Hemmligheten ligger i å lage små posjoner:

    100g mandler
    100g sukker
    0,5 dl vann


    Om du ønsker mer smak i mandlene, legg de i stekeovnen på 200 grader i 5-6 minutter, alt etter som hvor mye "brent" du vil ha de. Jeg har valgt å gjøre dette da jeg syntes smaken totalt sett blir mye bedre ved å gjøre dette, men det er ikke nødvendig for ett godt resultat. Det er en smak sak :)


     



    Hell sukker og vann i en kjele. Kok dette sammen til sukkeret er oppløst og mye av vannet er fordampet.
    Tilsett så mandlene, rør godt.  



    Her er vannet fordampet,  
    Neste prosesse er å karamellisere de,bare fortsett med å rør rolig rund og sukkeret vil smelte for så å bli brunt/karamell. 
    Da heller du blandingen over på matpapir. Om noen ligger inntil hverandre skill de raskt med gaffel. IKKE ta på de med fingrene, dette er farlig varmt.

     

    Avkjøl og pakk de inn i selofanposer eller glass med lokk, spis og nyt:)

     





    Jeg laget to utgaver. Denne du ser over har jeg tatt ut av kjelen i det øyeblikket det har begynt å bli lysebrunt. Det blir noe mindre karamellsmak og litt mer sukker smak. De er til litt mer tannvennlige med tanke på løse fyllinger ;)

    Her har jeg laget "vanlige", sukkeret har blitt ordentlig karamell:)

     




    Perfekte små gaver å gi bort :)

      

    Ha en fin ettermiddag :)

     

     

    #blogg #blogsoft #julegodt #mat #matogdrikke #alleoppskrifter #jul #juletid #førjul #brentemandler #morsinunge


  • Publisert i Julebakst




  • Julegodt- Pikekyss

    • 12.12.2013, 14:02

     



    Dette her er noe av det beste jeg vet innen søtsaker, porøse utenpå og e bitteliten seig kjerne som smelter på tungen! 
    I grunnen er det veldig enkelt å lage og man trenger ikke mange ingridiensene heller. Bare husk å ha ehlt ren bolle og svak varme i ovnene, de skal tørke ikke steke:) 

     

     

    4 Eggehviter 
    1ts med saften fra sitron( eller 1 ts eddik eller 1 knivspiss sitronsyre)
    4dl sukker
    1 ts vaniljesukker (kan sløyfes)

    Hell eggehvitene i en rein bolle og tilsett alt sukkeret. Marengsen holder lettere form ved å tilsette alt sukkeret på en gang.
    Når blandingen er halvstiv, tilsett syren (sitron el eddik ) . Ved å tilsette syre blir eggehvitene stivere og marengsen holder bedre fasong.

    Maregnsene kan smaktilsettes med for eksempel kakao, vaniljesukker eller kaffe. Pyntes med fargestrøssel, perlesukker, glitterspray, eller konditorfarge

     

     



    Legg den ferdige massen over på en bakepapirkledd plate ved hjelp av sprøyte eller to teskjeier.

    Steskes på ca 100 grader i 2 timer. Når de er ferdig stekt lar du de stå i avskrudd ovn over natten, eller til ovnen er kald.

     

    Disse har lang holdbarhet om du oppbevarer de i en tett boks:)

     

     

    #mat #matogdrikke #kake #bake #snaks #julegodt #marengs #godtri #alleoppskrifter #morsinunge

     






    Havreboller-Konfekt

    • 06.12.2013, 16:56

    Du trenger:

    125 g smør 
    1 dl sukker
    2 ss kakao
    1 1/2 ts vaniljesukker 
    4 dl havregryn, små

    Smaktilsettning ; 2 ss apelsinjuice eller 2 ss kaffe, 2 ss Baileys  eller 2 ss cognac 

    Jeg mikset og brukte 1 ss kaffe og 1 ss cognac

     

    Slik gjør du :
    Rør smør og sukker godt sammen i en kjøkkenmaskin
    Tilsett alt det tørre og smakstilsettningen, bland godt sammen.




    Om du har problemer med å blande det godt sammen, bruk hendene dine, varmen hjelper med å smelte sammen ingridiensene.


    Bare husk å vask hende godt, også under neglene eller bruk handsker ;) 


    Trill små kuler av deigen.

     

     


    pynt de med det du måtte ønske. Jeg har rullet de i kakestrøssel, dyppet i smeltet kokesjokolade

     

     


    Perlesukker

     




    og kakao. 
    For å gjøre de litt mer delikat å servere har jeg brukt coctailsticks av tre . For at pinnen skal sitte fast i kulene , dypper du den enden som skal i kulen i litt smeltet sjokolade først.
    Oppevares i en tett boks, kjølig.


     da var fredags kvelden her, og jeg er nå klar til å nyte dagens resultat , sammen med en stor kopp kaffe :)

     

     

    Ha en fin kveld :)


    #blogg #bloggpost #matogdrikke #bake #konfekt #julegodt #julesnacks #diy #lagselv #hjemmelaget #homemade #morsinunge 


  • Publisert i Julebakst




  • Knasende sprø- Pepperkaker

    • 05.12.2013, 15:13

    Du trenger :

    150 gram smør, helst meierismør
    1 Dl mørk sirup
    1 dl kremfløte
    2 dl sukker 


    1 ts Nellik
    2 ts kanel 
    1/2 ts pepper
    1/2 ts ingefær
    1 ts bakepulver
    450 g hvetemel. 

     

    Jeg bruker gode toppa ts på alle krydderene.

    Stekes på ca 200 grader i 8-10 min


    Smelt sukker, sirup og smør i en stor kjele. Det skal ikke koke. Rør godt så sukkeret blir godt oppløst .
    avkjøl blandingen 

     


    Tilsett fløten i den avkjølte blandingen

     

     


    Sikt det tørre inn i fløten og sukkerblaningen. Ta litt og litt av gangen slik det ikke klumper seg. Rør godt, men forskiktig mellom hver gang.



    Deigen er best å jobbe med om den får stå i kjøleskapet over natten. Når du skal kjevle ut deigen tar du små biter av gangen som du jobber med. Resten av deigen lar du ligge i kjøleskapet. 
    Det er alltid en del av den utkjevldede deigen igjen etter utstikking. Ta å samle de til kuler, legg de tilbake i kjøleskapet/fryseren å la de bli kalde før du kjevler disse på nytt. 
    En kald pepperkake deig er mye lettere å jobbe med, krever mindre mel ved ut kjevling, og den gode kryddersmaken blir ikke borte i melet. 

     


    Hvor tynne du kjevler kakene er en smaksak. Jeg liker de tynne og litt godt stekt i kantene.  Prøve stek alltid noen kaker først for å se tempratur og steketid. alle ovner er forskjellige. Steketiden og gradene kommer også ann på tykkelsen . Jeg har også alltid samme figurer på ett brett da feks figurer med tynne bein blir lett for brent om de stekes på samme brett som hjerter.

     




    Om ønsklig kan du pynte med melisglasur, sjokolade, nonstop osv osv :)

     

    Melisglasur lager du slik :
    1 eggehvite og ca 4-5 dl melis.
    (Evt noen dråper sitron) 

     

     

    Da var kaken i boks, og husmora har beina høyt, pepperkake(R) i ene hånda og kaffen i andre :)

     

     

    Hvor langt har du kommet i julebaksten ? 

     

     

     

    #blogg #bake #matogdrikke #alleoppskrifter #pepperkaker #julebakst #julekaker #homemade #hjemmelaget #sprø #morsinunge






    Rocky Roads Biter

    • 26.11.2013, 16:13

    Du trenger :
    170 g mini marshmallows
    300 g salte peanøtter
    200 g sjokolade
    125g smør
    100 g lys sirup

     


    Slik gjør du :
    Smelt smør, sjokolade og sirup i en kjele.
    Ta kjelen av platen. Tilsett marshmallows og peanøtter. Bland det godt sammen
    Smør blandingen ut over en langpanne eller ta en ss av blandingen i muffinsformer slik jeg har gjort.
    Legg de i fryseren og avkløl i ca 2 timer.  

     

     





    Dette er mektige saker som dekker søtbehovet, og passer fint til en god kopp kaffe etter en tur ute i vinterkulden :)

    Jeg har latt de bli i fryseren, der kan de ligge en stund til. Jeg fikk nemlig bevist for meg selv (nok en gang ) at jeg ikke har så god selvkontroll på søtsaker da jeg bakte HAVREFLARN....
    Den boksen er tom, for lenge siden..

     

     

     

     

    #blogg #bloggpost #bake #kake #julegodt #kalori #bombe #godt #søtt #sjokolade #diy 

     

     

     

    *plutselig tilbake :)


  • Publisert i Julebakst




  • Havreflarn- fylt med sjokolade

    • 20.11.2013, 11:56

    Du trenger:
    1 egg
    1,5 dl  sukker
    100g smør
    3dl havregryn

    1 ss hvetemel
    1 ts bakepulver
    1/2 ts vaniljesukker

    200g sjokolade (jeg har brukt mørk kokesjokolade.)

    Stekes på 175 grader i 6-10 minutter. 

    Denne oppskriften gir ca 40 stk om du tar de ut med teskje. Om du legger de dobbelt slik jeg har gjort, blir det 20 stk ;)

     

    Disse er farlig gode og du kan gjerne dobble oppskriften!

    Slik gjør du :


    Start med å piske eggedosis av egg og sukker.

     


    Smelt smøret og hell det over gryna. La det svelle mens eggedosisen piskes. 
    Eggedosisen skal være luftig og stiv.  

     


    Tilsett mel,bakepulver og vaniljesukker i gryna. Rør det godt inn med ei sleiv.

    Vend deretter eggedosisen forsiktig inn . 

     


    Bruk ei teskjei til å lage flarna, legg de på ett bakepairkledd stekebrett. 
    Ha god avstand mellom dem, da de sveller godt ut.
    Prøvestek gjerne tre-fire stykker først så du ser .

    Det skal være gyldene og når de er ferdige.  La de ligge å tørke på rist etter de er stekt.
    De er ganske myke når du tar de ut av ovene, bruk en stekespade for å ta de forsiktig over på rist. 

     


     

    Smelt sjokoladen over vannbad. Smør ett tynt lag på en side av flarnet og legg ett nytt oppå. 
    Legg de over på rist igjen, for å unngå at de blir myke.

     

    Oppevares i en tett kakeboks. 







    Dette var start  skuddet for julebaksten her, selv om jeg nok må lage denne sorten en eller fler ganger til, de overlever ikke lenge her i huset. Neste gang kommer jeg til å dobble oppskriften ;)

     

    Har du startet på julebaksten ?:)

     

     

    Ha en fin dag :)

     

     

     

    #matogdrikke #kake #bakst #julebakst #julekake #havreflarn #jul #morsinunge

     

     

     

     







    hits